SPOEDVERKOOP WEGENS OUDERDOM

Prachtig gelegen groot landhuis met 8,5 ha bosgrond in Dordogne

DORDOGNE


Wegens gevorderde leeftijd (81 jaar) moet ik mijn prachtige landgoed in Les Eyzies de Tayac, in het departement Aquitaine in Dordogne te koop aanbieden tegen een aanzienlijk gereduceerde prijs. Het ligt middenin een groot romantisch natuurgebied met bosages van 8.5 ha grootte. Op het terrein zijn enige ruines. Een daarvan zou als fundament voor een tweede landhuis kunnen worden aangewend.

Het landhuis werd in de jaren zeventig in oorspronkelijke Perigord stijl nieuw gebouwd. Het heeft een mooi stenen dak (toiture en lauze - toiture en pierre). Het beschikt over modern gemak: electriciteit, schoonwatervoorziening via een electrische pomp en citerne. Het bestaat uit een grote zitkamer van 5 x 6,5m., keuken, badkamer met douche, bidet en WC, twee slaapkamers op de bovenverdieping. Er is een grote schouw. Het huis is volledig gemeubileerd en van kookuitrusting voorzien zodat men er zo in kan trekken. Een groot terras geeft een wijds gezicht over het dal van de Vezère rivier. Het huis is rustig gelegen in het midden van het landgoed en wordt bereikt middels een eigen 500 meter lange geasphalteerde oprijlaan. Deze begint bij de D47 verkeersweg die in één richting naar Les Eyzies leidt en naar Sarlat aan de andere kant.

Het schattige dorpje Les Eyzies heeft grote historische betekenis. Het staat bekend om zijn pre-historische grotten met muurtekeningen van de Cro-Magnon mens - de voorlopers van de westerse mens. Het plaatsje met haar museum is op slechts enkele kilometers van het landgoed verwijderd.

De omgeving staat bekend om zijn archeologische vindplaatsen en heeft daarom een grote touristische aantrekkingskracht - ook vanwege de vele omliggende pittoreske plaatsjes en kastelen. Maar op het landgoed heeft men geen last van touristen aangezien het verwijderd van de grote weg ligt. In het dorpje Les Eyzies zijn vele typische eethuisjes en restaurants. Er zijn ook verschillende winkels om inkopen te doen. Het in de buurt gelegen Sarlat is ook zo'n mooi plaatsje waar men een typische markt kan bezoeken. Er is tevens een supermarkt. Voor kinderen is zwemmen in de Vezère rivier een grote atractie.


Ik heb hier veertig jaar lang met familie en vrienden genoten van de omgeving. Het is een ideale woonplek voor mensen die natuurgenot kunnen waarderen.

In Nederland sta ik bekend als beeldhouwer (klik voor verdere informatie). Het autorijden naar de Dordogne valt mij steeds zwaarder. Met pijn in het hart doe ik afstand van dit mooie bezit. Aangezien spoed vereist is heb ik de prijs laten zakken van
€ 350.000 naar € 185.000. Ik zal gaarne verdere inlichtingen verschaffen op telefoonnummer 0313-652868, in Frankrijk: 0622666417.

Plattegrond en de Vezere (rechts)


Begin oprijlaan rechts vanaf D47. Deze is thans verbreed en geasphalteerd


Luchtopname - Verkeersweg D 47 rechtsMme Maria Wijnstok, Le Bugue, Dordogne, heeft de sleutel voor eventueel bezoek.

For further questions: .